Zajímalo by mě kolik je u nás plešatých žen - Diskuze Více vlasů.cz (2)

Vypadávání vlasů u ženDiskuze Více vlasů.cz » Vypadávání vlasů u žen »

Zajímalo by mě kolik je u nás plešatých žen

Autor Zajímalo by mě kolik je u nás plešatých žen
LENA
AHOJ MARTINO,PRO MĚ JE TO TAKÉ NADĚJE A MYSLÍM ,ŽE POSLEDNÍ.PROTOŽE VŠE OSTATNÍ SELHALO.BUDU INFORMOVAT ,JAK SE STAV VYVÍJÍ,DOUFÁM ,ŽE TO BUDE K LEPŠÍMU.JINAK MĚ ČEKÁ PARUKA.
PODLE KNÍŽEK O URINOTERAPII,BY SE MOHL VÝSLEDEK DOSTAVIT. DO 3MĚSÍCŮ ,ALE JE TO INDIVIDUÁLNÍ.
NAPIŠ MI, JESTLI VÍŠ ,PROČ TI VLASY PADAJÍ A CO VŠE JSI ZKUSILA TY.
JÁ JEŠTĚ DOBÍRÁM AMPULE EUCAPILU,ALE ŽÁDNÝ VÝSLEDEK NEVIDÍM,TAK UŽ TO KUPOVAT NEBUDU,PROTOŽE JE TO SPOUSTA PENĚZ.TAKÉ DRŽÍM PALCE A OZVI SE. LENA
Anonymní
Ahojte baby, ja mám 18 rokov a vlasy mi padajú už dva roky.Dosť som si ich farbila,ale s tým som už prestala pred 3 mesiacmi.Ale vlasy padajú dalej a nieje to zrovna príjemné.Už ich mám o hodne redšie ako pred dvoma rokmi.Neviem či to bolo tou farbou ktorá mi poškodzovala korienky alebo čo.Začala som brať Biosil Plus - vitamíny na vlasy,tak dúfam že sa to postupne zlepší.Mohli by ste mi nejak poradiť?A akej farby máte vlasy?Ja špinavo blond.A chcela by som sa spýtať či má na vypadávanie vlasov vplyv aj branie antikoncepcie?.Počula som totiž že padanie vlasov sa potom o niečo zastaví.Máte s tým niekto skúsenosti? Pozdravujem všetky - a nedajte sa tým ovládať.
Anonymní
Ahoj Leno,

takze mi nejdriv zacaly vlasy padat ve 25letech. Kozni mi rekla, ze je to hormonalni, takze vlastne androgenni alopecie. Brala jsem na to Diane-35 a 5% roztok minoxodilu (neziji v CR, tady se to vsechno jmenuje jinak, myslim, ze je to ekvivalent ceskeho eucapilu). Vysledek byl sice ohromny, ale hormony (Diane) mi moc nevyhovovaly (mam nabeh na krecove zily a velice se to zhorsovalo). Takze jsem s tim prestala a okamzite po vysazeni (Diane je take antikoncepce) jsem otehotnela. Vlasy byly lepsi, mene mastne, ale padaly i presto. Po porodu to byla naprosta katastrofa, vlasy padaly tak, ze ucpavaly vanu. Ovsem asi po 4-5 mesicich se to zastavilo samo, aniz bych pouzivala cokoliv (jelikoz jsem kojila, namohla jsem nic pouzivat). Dokonce vlasy samy i dorustaly, nadhera. No a ted, je to 17 mesicu od porodu zase zacaly vesele padat; mene, ale presto. Uz zadne hormony ani jine chemikalie do sebe rvat nechci, myslim si, ze to organismus dost nici, takze bych radeji prirodne, ale ucinne. Asi tolik. MARTINA
PS: Moc Ti drzim palce, aby to vyslo. A co vlastne zatim pozorujes jako vysledek?

Ahoj anonymni, nektere antikoncepcni pilulky opravdu padani pozastavi, ale nic neni zadarmo (ted nemluvim o penezich ale o vedeljsich ucincich...), ale proc ne, jen je dulezite to vedet. Mozna bys mela zkusit zajit na kozni, kde ti reknou proc to vlastne pada. Drzim palce.
Zuzka
Ahoj anonymní holky, už jsem to psala nahoře, je mi 45 a vlasy mi padají snad od 20ti. S výjimkou těhotenství. Dorůstají, ale padají stále. Vyzkoušela jsem už snad vše, taky čekám na Lenu a její zprávy (snad pozitivní). Jen zmínka - hormonální antikoncepci jsem v životě nikdy nebrala, až před 4 lety jsem ji nasadila a vůbec žádnou změnu k lepšímu jsem nezpozorovala a douhodobě ani nepozoruji. Takže žiju v neustálém stresu, bojím se podívat do zrcadla a čekám, kdy už to nevydržím a půjdu si pro paruku.
Dejte vědět, jak jste na tom. Jak se říká, "cizí neštěstí potěší". Ne, teď si dělám legraci. Jen ten, kdo ví, co to je, může pochopit, jak člověku je. Jsem s vámi se všemi. Zuzka.
Martina
Ahoj Leno,
mluvila jsi take o specialni strave, kterou je treba dodrzovat pri teto terapii. Muzes mi to nejak priblizit? A navstevujes nejakeho lekare nebo ses do toho pustila jen s knizkou? Diky
Martina
Zuzko,
je pravda, ze Tvuj pribeh je dost pesimisticky. Porad si totiz myslim, nebo spis doufam, ze se to prece musi zastavit. No a z tveho vyoraveni vidim, ze nemusi... Preji Ti, abys neco, co zabere, nasla.
Ahoj
Mirek
Martina
Zuzka
Holky a co zkusit transplantaci, uvazovali jste o tom, je dobre ze se snazite, ale treba je to plejtvani casem.
Anonymní
Ahoj Mirku,
u meho typu alopecie neni transplantace vhodna, protoze vlasy padaji vsude na hlave, tudiz neni zadne misto, kde by byla hustota dostatecna, aby se tam daly vlasy odebrat. Takze pokud nevyjde toto, asi i mne uz zbyva jen paruka a do toho se mi po pravde receno moc nechce, prece jen mi je 29 let... Potom jeste existuje moznost silne davkovanych hormonu, ktera u me funguje, to mam vyzkousene, ale nechci mit zadne mnohem vaznejsi zdravotni problemy v budoucnu, takze moc cest se mi nenabizi.
Mirek
Uz se tesim az budou klony!!!....snad to nebude tak drahy!
Mirek
Anonymní

Ja mam taky AA, takze si chci nechat nastrelit pouze proridla mista a na zbytek by me mohli napsat Penester, to bude zatim na chvili nez budou KLONY!!! Neverim tomu, ze ti nic nezbiva. Nic za to nedas pokud se nechas objednat na konzultaci GHO klinic Praha. V dnesni dobe jde udelat vsechno i plastika obliceje. Somozrejme zalezi na financich, ale ta transplantace neni zas tak draha. Je pravdou, ze u zen je AA trochu jina nez u muzu.

Preju ti hodne stesti Mirek.
vlcice76
Ahoj lidi,
takže i já se přidám se svým břemenem. Je mi 28 let a vlasy mi hodně padají tak dva a půl roku. Nikdy jsem neměla nějak husté vlasy, ale prostě "normální". Nyní už několik měsíců bojuji spíše s lékaři. Když jsem své obvoďačce řekla, že mám problém s vlasy, hloupě se pousmála a řekla: "Aha, takže Vám padají vlasy". Myslela si, že jsem nějaká puberťačka, která chce umluvenku do školy nebo napsat nemocenskou. Následovaly krevní testy na vše. Vše v pořádku, jen hladina bilirubinu zvýšena. Takže mě poslala na gastrologii na vyšetření. Vše v pořádku, jen trochu játra přetížená. Velice příjemná paní doktorka mi vysvětlila, že to ale nejspíš nebude souviset s padáním vlasů, jen mám vysadit na nějakou dobu antikoncepci. Další kolo na kožní. Tato doktorka vypadala, že se mi snad do těch vlasů ani nepodívá a když už tak učinila, nadzvedla je a nakoukla pod ně a opatrně je dala zpět. Napsala mi Methionini a Alpicor F ať to aplikuji 3x týdně. Dnes jsem byla v Královské Vinohradské v CZV. Byl tam velice příjemní mladý doktor a ten mi řekl, že je to bohužel dědičné a nic převratného se s tím nedá dělat. Nechápal, jak mi mohla kožní lékařka říct, že se Alpicor aplikuje jen 3x týdně. Předepsal mi užívání 2x denně. Když jsem se vrátila zpět do auta, tak jsem se rozbrečela. Jestli mě čeká co bratra, kterému vlasy vypadali úplně a to do 30ti, tak je to hrůza. Transplantace v mém případě taky nejde, protože ještě nějaké vlasy na hlavě mám. Zrovna dnes je mi hrozně, ale přítel říkal ať si vlasy obarvím na červeno a udělám si nějakého pořádného pankáče a vys...ru se na to!!!
No co jiného mi zbývá. Všem nám držím palce, abychom to dobře snášeli.
Anna
ahoj,mě taky padají vlasy,ale jsem v rodině jediná,brácha i rodiče mají vlasy teď lepší než já. V CZV ve Vinohradský ti nic nedělali a nic nového nedali? A kde ti ty vlasy nejvíce padaj, na jakých místech?
Jinak ale máš lepší doktorku než já, mě jen ta moje poradila ať se ostříhám a jinak na mě koukala jako na blázna, že mi vadí nějaké padání vlasů.
vlcice76
Doktor mi tam napsal zase Alpicor F, ale tentokrát ho mám užívat 2x denně. Jestli zabírá nebo ne se zjistí tak po pěti měsících, takže pak pudu na kontrolu a uvidíme. Taktně mi ale naznačil, že pokud je to dědičné jako v mém případě, není velká naděje. Bohužel jsem toto zdědila po někom z rodiny v ženské linii. V těhle případech je to téměř 100%, když vlasy začnou padat, tak je to konec. Může to být matka, babička nebo o další tři generace zpět. Prostě ten gen je tam. A s tím se nedá nic dělat. Vlasy mi padají hlavně nahoře. Ještě k tomu mám úplně černé vlasy, takže je to vidět hodně. Jak se říká geny nevyčůráš :o)
Anna
A to ten doktor poznal, že je to dědičný typ padání, nebo ty sama víš že některá žena u vás měla s vlasy problémy.Bylo v CZV zase tolik lidí??
Paja
Ahoj, taky bych se chtěla zapojit se svým problémem. Je mě 23 let a vlasy mě padají už 4,5! roku. Za tu dobu jsem vyzkušela všechny možné přípravky, doplňky atd. chodila jsem na laser, panthenolové injekce, požívala jsem Anastim, Alppicor F, brala jsem Methionin, zinek, biotin, Revalid, křemík a už ani nevím co ještě všechno. Už si připadám jako "feťák" když si ráno nachystám všechny pilulky :-) Můžu říct, že výsledek veškerý žádný, vlasy mám už dost prořídlé a jestli to takhle půjde dál tak fakt nevím....Musím říct, že mám celkem štěstí na svoji kožní doktorku, sice mě nepomohla, ale mám aspoň pocit, že se snaží. Dokonce mě vzala na pár dní do nemocnice, vzala mě krev a udělala mě testy na všechno možné, ale nic nezjistila, jsem prostě v pořádku (?) Taky jsem se objednala do CZV, ale zázraky asi čekat nebudu.Jinak jsem se rozhodla, že zkusím vysadit antikoncepci, i když beru Diane-35 a ta by měla vlasům prospívat, ale uvidíme. Chystám se koupit si Dercos od Vichy. Máte s ním některá zkušenosti? Všechny zdravím a přeji hodně síly!!!
Anna
Ahoj Pajo, takže ti ale i vlasy asi dorůstají? Mě se zdá, že já u sebe malý nový vlasy nevidím. Jak dlouho užívaš HA a proč ji chceš vysadit? Já ji taky vysadila, zdálo se mi, že mi nijak nepomáha, tak at tělo zbytečně nezatěžuju. Co ti řekla kožní lékařka na to, že chceš vysadit Dianu? Laser nepomohl vůbec? Taky nad nim totiž přemýšlím.
Paja
Anna

Ahoj Anno, no, moc nepozoruju, že by me vlasy dorůstaly, občas se objeví pár slaboučkých vlásků, ale ty taky vypadávají, stačí za ně trochu chytnout a jde to samo :-( HA užívám cca 5,5 roku a vysadit mě ji poradila moje švagrová, je to spíš taková "babská" rada, ale říkala jsem si, proč to nevyzkoušet, když už jsem zkusila skoro všechno a navíc za to nic nedám (spíš ušetřím :-) ) U mě je totiž divné, že se mě hrozně třepí i nehty, i doktorka se divila, že když užívám tolik vitamínů na vlasy, že to nepůsobí aspoň na nehty, že mám možná nějaké špatné vstřebávání vitamínů... Uvidíme, zkusím to tak půl roku...Taky chci tělu trošku ulevit od hormonů...Bavila jsem se o tom s kožní a ona řekla, že to můžu zkusit. Jinak laser mě nepomohl, když spočítám ten čas a peníze, co to stálo, tak efekt nebyl žádný. Teď se celkem upínám k tomu CZV, ale jak jsi už psala, asi od toho taky čekám moc...
vlcice76
Ten doktor v CZV se mě ptal opravdu na strašnou spoustu věcí, práce, soukromý život, strava, zvyky, alergie, antikoncepce, dispozice v rodině, atd. Společnou dedukcí jsme se dobrali k závěru, že moje babička má strašně málo vlasů, jen takové chmíří. Máma jich má relativně taky málo, ale rozhodně více než já. Bratrovi trvalo 5-7 než mu vypadaly všechny vlasy. Otec je v pořádku. Tudíž je to gen z ženského pokojení v naší rodině. Na tento gen působí hormony a dohromady se nemají rádi, no výsledek je holá hlava. A jinak to nemusí být přímo maminka nebo babička, ale třeba 3-5 generací nazpět. Věřím tomu, protože jsem jinak taky úplně zdravá. Můj krevní obraz je dle doktorky jako z učebnice. V CZV bylo lidí jak opic, ještě k tomu si mě objednali na den, kdy měla doktorka dovolenou. No trochu zmatek. Jsem ráda, že mě nakoned dostal do rukou ten doktor, byl hrozně citlivý a taktní.
vlcice76
Mám ještě pár otázek. Jaký máte vlasy, spíše dlouhé nebo jdete rači do krátkých? Mám problém s aplikací Alpicor, protože ještě nějaké vlasy mám a snažím se je mít nějak upravené. Jenže když si do nich 2x denně vjedu s Alpicore, tak vypadám permanentně jako když vylezu z postele. Uvažuju, že se nechám ostříhat na krátko, ale nevím, jestli to nebude vidět ještě víc. Zároveń si nechci pěstovat nějakou dlouhou ofinu a lá přehazovačka.
anna
ahoj,no to taky nechápu to nanášení různých vodiček do vlasů,to pak ty vlasy vypadaj hned mastně nebo uplácle. Ve CZV mi dr.Havlíčková říkala ať ten alpicort jen nanesu a nemasíruju, že by se mi potom hrozně rychle mastili vlasy.
A jinak nechápu, jak to v CZV chodí, mě zase jednou objednali k uplně jiný dr. než jsem byla poprvé, a jestě všichni koukali zle na mě, jako kdybych to zvrzala já.
Tak ten doktor tam je asi nově, protože ještě nedávno tam byli na vlasy jen doktrorky.Asi se to tam celkem mění.
A antikoncepci užíváš? Nebo doporučoval ti jí?
anna
Jo a ještě nějaký šampon ti třeba nedoporučil? Nebo nějaké jiné užitečné rady. Každá rada drahá co :-)
Paja
Já jsem se snažila mít vlasy spíš delší, protože mě připadalo, že když je stáhnu do ohonu (sice jak myší ocásek) ale aspoň jsem se celý den vlasy neprobírala a nevytahovala další a další... Ale teď už jsem se naštvala a zašla za úplně jinou kadeřnicí než obvykle a nechala si vlasy hodně prostříhat a mám je kratší a musím říct, že to vypadá mnohem líp, udělala mě takovou "bohatší" ofinu takže kůže tolik neprosvítá a mám z toho mnohem lepší pocit. Co se týče šampónu tak používám Panthenol šampon i balzám. Doporučila mě vtírat si nějaké tonikum, abych masírovala kořínky, tak uvažuju o tom Dercosu jak už jsem psala. Alpicort jsem měla taky, ale opravdu jsem nepozorovala nějaký výsledek.
vlcice76
Antikoncepci jsem přestala brát před třemi měsíci z několika důvodů. Za prvé jsem měla 2x špatné jaterní testy a oslabená játra. Brala jsem ji od svých 18 let. Za druhé jako pokus, jestli to nesouvisí s vypadáváním vlasů. A za třetí chci mít dítě :o).
Taky mi ten doktor říkal, že Alpicor spolu s Methioninem se má používat bez antikoncepce.
anna
Holky taky se vám protáhla pěšinka a sahá až dozadu na hlavu?Tam mi bylo to prořídnutí vidět jako první.
Zuzka
Ahoj Leno, jak pokračuješ? Já jsem ve fázi, kdy zase začínají pěkně padat a já začínám být pěkně nervózní. Neocapil jsem dávala na jaře, tak s tím nechci zase začínat. Už teď mám vedle počítače zase pěknou hromádku... Zuzka.
Nezvolil/a jméno
Potrebuju levne koupit paruku. Pište na boreknasoska@seznam.cz
Maja
Ahojte,patrím medzi vás,mám AA a skutočne začínam byť zúfalá.Mám čerstvo 38 rokov.Vlasy mi padajú a rednú asi tak od dvadsiatky ale až teraz to začína byť riadne vidno,lebo som vždy mavala kratky strih,ktory vlastne nedovolil vlasom celkom zlahnúť a vždy som sa snažila byť upravená ako to len šlo.Poznam vsetky preparaty,žial musim potvrdiť,že na tento druh padania vlasov v skutočnosti nepomáha nič!Ak je to dedičné,tak kvalita vlasov,hustota je vlastne daná geneticky.Mala som Revalid,Evelle,Alpicort F,Diane 35-mimochodom po ich vysadení som zbadala podstatné zhoršenie!,Vichy komplet kozmetiku atď.Navyše postupný pokles estrogenov sa prejaví aj oslebením štruktúry vlasu,takže ich mám čoraz redšie a k tomu slabučké ako vlások kojenca.Mám pocit,že pri užívaní Diane 35 boli podstatne pevnejšie.Vždy som si potrpela na perfektný zovňajšok a tak ma ľudia stále vnímajú ako atraktívnu ale je to len ťažko vypracovaná stratégia starostlivosti o šesť vlasov v piatich radoch.Ćítala som zaujímavé genetické štúdie a dozvedela som sa,že sa predpokladá dedičnosť génov po otcovi našej matky.A mne to teda sedí,dedko skutočne nemal vlasy.Fakt sme odsúdené takto sa trápiť?Uplne bez nádeje?
Maja
Ahojte,patrím medzi vás,mám AA a skutočne začínam byť zúfalá.Mám čerstvo 38 rokov.Vlasy mi padajú a rednú asi tak od dvadsiatky ale až teraz to začína byť riadne vidno,lebo som vždy mavala kratky strih,ktory vlastne nedovolil vlasom celkom zlahnúť a vždy som sa snažila byť upravená ako to len šlo.Poznam vsetky preparaty,žial musim potvrdiť,že na tento druh padania vlasov v skutočnosti nepomáha nič!Ak je to dedičné,tak kvalita vlasov,hustota je vlastne daná geneticky.Mala som Revalid,Evelle,Alpicort F,Diane 35-mimochodom po ich vysadení som zbadala podstatné zhoršenie!,Vichy komplet kozmetiku atď.Navyše postupný pokles estrogenov sa prejaví aj oslebením štruktúry vlasu,takže ich mám čoraz redšie a k tomu slabučké ako vlások kojenca.Mám pocit,že pri užívaní Diane 35 boli podstatne pevnejšie.Vždy som si potrpela na perfektný zovňajšok a tak ma ľudia stále vnímajú ako atraktívnu ale je to len ťažko vypracovaná stratégia starostlivosti o šesť vlasov v piatich radoch.Ćítala som zaujímavé genetické štúdie a dozvedela som sa,že sa predpokladá dedičnosť génov po otcovi našej matky.A mne to teda sedí,dedko skutočne nemal vlasy.Fakt sme odsúdené takto sa trápiť?Uplne bez nádeje?
Martina2
Ahoj Majo,
jestli Ti nic z klasicky pouzivane lecby nezabralo, tak fakt nevim. A zkousela jsi neocapil? Udajne dost dobre funguje u vetsiny zen (teda myslim, ze u 70%). Co se tyce maminineho otce, je fakt, ze mel vlasu malo, takze i u me by to sedelo. A co zkusit nejaky pricesek? Myslim, ze dnes uz delaji celkem dobre veci. Nebo je jeste moznost urinoterapie, ale asi ani zde neni vysledek vylozene zaruceny...

Drzim palce
Maja
Ďakujem Martina2 za Tvoju reakciu a tiež všetkym,ktorí tu prispievate,pretože si vzájomne dávame pocit,že v tomto trápení nie sme tak osamotení.Neocapil som naozaj neskúšala.Znamenalo by to denne si vtierať preparát do vlasov a potom ich pracne fénovať,pretože mať krátke vlasy je asi náročnejšie na upravu ako polodlhé.Po umytí ich kefou a fénom upravujem,po kope mi ich drží lak a tužidlo a tak to robí dojem o niečo hustejších vlasov.Bojím sa dať si zatiaľ dáku náhradu,aby mi nezačali rednúť ešte viac.Ale už aj tak riadne presvitá pokožka a naozaj ma to začína opantávať a psychicky som z toho hotová.A tento problém má moja sesternica aj babka.Obe su z mamininej strany.Mamina mi zomrela mladá s krásnymi,hustými vlasmi.Ešte by som chcela povedať tým,čo berú Alpicort F,že by to nemali preháňať,obsahuje Estrogen,Prednison a má vedlasie ucinky takmer ako antikoncepcia.Ja som z neho mala o číslo väčšie prsia!Možno to poteší ale mňa to dosť vydesilo.Stalo a vám čosi podobné?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 17 . 18 . >>
Vypadávání vlasů u ženDiskuze Více vlasů.cz » Vypadávání vlasů u žen »

Zajímalo by mě kolik je u nás plešatých žen

Váš příspěvek:
  :-) ;) ;) ;) :-( ...    Tučně Kurzívou Podtrženě    Odkaz na www stránku Link na YouTube video  

Přejít na forum: 

Provozovatel: Ing. Lukáą Vodička, Libická 6, 130 00 Praha 3, IČO: 865 81 716

Pohání bulletin board script miniBB™ © 2001-2024  |  Optimalizace pro vyhledávače od SiteLab © 2003-2024