Mé padání vlasů-Zkušenosti, výsledky, fotky - Diskuze Více vlasů.cz (1)

Padání vlasůDiskuze Více vlasů.cz » Padání vlasů »

Mé padání vlasů-Zkušenosti, výsledky, fotky

Autor Mé padání vlasů-Zkušenosti, výsledky, fotky
gatsby
Rozhodl jsem se založit toto téma coby svůj osobní blog.Jednou měsíčně zde budu vkládat aktuální fotky.Mělo by to posloužit všem kteří trpí podobným problémem jako já a stejně jako já nemohou nalézt dostatek informací.Tedy bud to bude o tom jak si zachránit vlasy, nebo smutné story o tom jak jsem vyplešatěl Budu vděčný za každou radu a připomínku.

Můj problém:
Padání vlasů mě trápí už od 15-ti let.Dnes je mi 22 a za tu dobu mi vypadali téměř všechny vlasy kolem uší.Udělaly se mi velké kouty a za poslední rok mi prořídlo i temeno hlavy a vlasová linie ustoupila asi o tři centimetry.Průběh vypadal asi tak že se mi v postižených oblastech, tedy kolem uší, v koutech a poslední dobou i na temeni hlavy začali kroutit dříve naprosto rovné vlasy.Ty po čase vypadly.Postižené vlasy jsou suché polámané a bez lesku.Vlas který vypadne po nějaké době naroste na stejném místě , ze začátku bílí tenký vlas bez pigmentu ( je vidět že vlas nebyl nikdy střižen) , jak roste začne sílit a černat.Přesto že je silný a černý je pokroucený a občas je misty zužený když doroste asi do 3-4cm začne se rovna a vypada naprosto zdravě.Pak prostě vypadne.Kořínek silně obalený v mazu.
Deně mi vypadne asi tak 50 vlasů samovolně.Když vezmu vlasy v některé z uvedených oblastí mezi dva prsty a zatáhnu tak mi jich tak pět zůstane v ruce...Po koupeli ztratím i více než 500 vlasů.Ráno na polštáři většinou ani jeden.
gatsby
Fotky

1
1
2
2
gatsby
Forky

kout
kout
vlasov linie
vlasov linie
gatsby
Ještě bych napsal že se podle mého nejedná o klasickou AGU.Vlasová pokožka mě hodně svědí občas i pálí a bývá zarudlá.Zkoušel jsem monox, aminexil a další přípravky ale alkohol v kterém sou látky rozpušené mi stav vždy ještě zhoršil.Rozhodl jem se boj proti padání začít tím že si spravím vlasovou pokožku.Vyřadil jsem ze stravy vše co obsahuje lepek, rafinovaný cukr, mléko, dále jsem vyřadil veškeré potraviny obsahující konzervanty a Ečka.Vyřadil jsem i brambory a kuřecí maso protože mam pocit že mi zhoršují svědění vlasové pokožky...Piji pouze zelený čaj a vodu, denně aspon 4l.Přidal jsem doplnky stravy: biotin, mecu, lo-fi, saw palmeto, zinek, methionin.Zítra ještě koupím šampon revita, mam pocit že by mi mohl pomoci napravit tu podrážděnou pokožku.Dále jsem dal výpověd v práci (pracoval jsem ve špinavém prostředí a mezi chemickými látkami)
Punkx
ClavoAntonio
Podle mě to zas tak špatné není, ale doporučil bych ti ty vlasy zkrátit. Modernější střih by jen prospěl
TimN
Tak tak, zkus to zkrátit, nebál bych se jít klidně i na krátkýho ježka a uvidíš, co to s těma pokroucenejma vlasama udělá, nějakých řídkých míst, že by tak byly vidět se bát vůbec nemusíš, tak řídký to nemáš, a navíc kratší vlasy buděj dojem větší hustoty než dlouhý. A další plus je, že vlasům to určitě prospěje !

Jinak co se týče kořínků obalených v mazu, to by mě taky zajímalo, s tím mám u pár vypadnutých vlasů taky problém. Hodně zdaru !
heyda
No konečně je tu někdo, kdo má skutečně nějaký problém. Většinou tu lidi brečí nad pár vypadnutými vlasy. S tím svěděním mám stejný problém. Mě osobně se svědění spustí zpravidla při fyzické zátěži nebo po tučném či sladkém jídle. S tím jídelníčkem jsi podle mě udělal asi to nejlepší. Přípravky a pseudoléky jen vytahují z lidí peníze. Důležitý je mít kvalitní šampón (nejlépe NODÉ+ nebo šampón pro miminka, který má vhodné Ph) a správná strava. Psal jsi, že piješ hodně zeleného čaje. Byl jsem u specialistky na výživu a říkala, že zelený čaj je sice lepší než černý, ale pořád je to čaj, který obsahuje kofein a kofeinu je ideální se úplně vyhýbat, tudíž pij radši ovocné nebo bylinkové čaje. Pitný režim evidentně dodržuješ, což je dobře.
Do velkém míry může mít vliv i dědičnost. Mě osobně vlasy vypadávají do tvaru, jaký to má v současnosti můj 57-letý otec. Mně je 24 let. Do určité míry může pomáhat i změna klimatu. Mě osobně kožařka doporučuje, ať jezdím minimálně jednou do roka k moři. Bohužel na to nemám peníze, takže nikam nejezdím, ale slyšel jsem, že to některým lidem skutečně pomáhá. Chce to taky hodně pohybu a mít zdravou psychiku a nejlépe se nestresovat.

Saw-palmeto ti nepomůže. Zbytečně vyhozené peníze. Zinek a biotin není špatný, ale jen pokud ti chybí ve stravě, jinak to taky nemá význam. Tělo si většinou tyto látky dokáže vytáhnout ze stravy. Methionin nemám vyzkoušený, s tím ti neporadím.

Jinak přeju hodně úspěchů v boji s vypadáváním, ale jak už mi mnozí napsali = nejlepší je se s vypadáváním smířit a počítat s faktem, že dříve či později budeš (a já určitě taky) plešatý.
uasf
Změna klimatu noo já si myslim, že takovej vliv to nemá, moji bratranci žijí v Itálii takže moře mají dostatek asi každej den, stravu podle všeobecných měřítek asi taky zdravou a oboum začlo plešatění ve stejnym věku jako mě Máme stejný geny po dědovi a ten byl prořídlej, jejich otec (Ital) má vlasů narozdávání prostě takový ty koňský žíně
Já byl dřív taky samý přírodní věci atd.. ale jediny co bylo to, že jsem zhubl vypadal jak feťák (dřív jsem cvicil, byl jsem celkem korba). Ted už zase cvicim, nabral nejaky svaly cítím se líp, a začnu užívat avodart nejprve jednou týdně, pak 2x týdně až na to tělo bude zvyklý a nebude to takovy šok tak pojedu jednu denně a podle výsledku pak zvážim jak dál.
Ono jestli si myslíte, že když budete jíst zdrave, že vám ty vlasy zpátky narostou tak jste na omylu. Já už dva roky se o to snazil a akorat je to furt stejny, neni to horsi jen to porad stagnuje. A to jsem delal takovejch detoxikačních kravin od AZ- Zdraví, masaz prostaty, a nakonec jsem zjistil dle testu ze mam dht vysoky jak krava i tak...
Takze bejt váma zmerim si hladinu dht a pomalinku davam avodart a prubezne kontrolovat a uvidite jaka davka vam bude stacit
lollipop
Ahoj, píši k pití zeleného čaje. Je pravda, že zelený čaj obsahuje dost kofeinu, ale i přesto se ho nemusíš vzdávat. Když zaléváš zelený čaj, zalej ho poprvé, nech cca. 2 min louhovat, nálev vylij, poté čaj znovu zalej a nech louhovat cca. 3 min. a ten už můžeš vypít. Kofein se při louhování vyplaví ihned, takže se ho vylitím prvního nálevu zbavíš, v druhém nálevu už nebudeš mít kofein, ale zdraví prospěšné látky v druhém nálevu zůstanou. Já ho také takhle piji.
Přeji mnoho úspěchů v boji proti řídnutí vlasů.
gatsby
Děkuji za reakce, už je to déle než dva tři co jsem přešel na zdravou stravu. Omezil jsem lepek na minimum, úplně jsem vyřadil sladké a konzervované potraviny, jim hodně zeleniny a hodně masa.Každý den zobu biotin, zinek,foti a saw. Mam pocit že se cítím lépe, mám více energie, dokonce tolik že jsem začel posilovat, Hlava už téměř nesvědí a po ránu už nevykašlávám mraky hlenů, atopický ekzém co jsem měl na rukou od 16-ti poprvé úplně zmizel a spím maximálně 6 hodin denně. Na druhou stranu se mi na čele udělalo velké akné na které jsem nikdy netrpěl. A hlavně ty vlasy... První měsíc jsem měl pocit že se to lepší ale pak jsem odjel na měsíc do Thajska kde mi ty vlasy začali padat více než kdykoli předtím. Změna klimatu mi tedy opravdu nesvědčí... Co se týče padání tak jsem na to hůř než předtím.Na imunologii mi zjistli pár alergii a hlavně vysoké ASLO. Zvažuju že nasadím kortikoidy. Pokud je toto ta příčina tak by vlasy přestali padat...Zítra jdu na mraky dalších testů tak uvidím co najdou.

Punkx: děkuju za tip, pročetl jsem a myslím že tam někde by mohl být problém.

ClavoAntonio, TimN: Na kratký sestřih nemám odvahu, nad čelem a kolem uší to mám tak řídké že by to vypadalo jak pleš, kdyby mi bylo aspon 25... to by vypadalo přirozeněji...

heyda: Děkuju za názor, nejde jen o to že bych doufal že mi zdravá strava zachrání vlasy ale chtěl bych bojovat na všech frontách. Řekl bych že s dědičností to v mém případě nemá co dělat. Oba dědové, otec a vlastě všichni mají plnou hlavu vlasů. Nejvyšší čelo a největší kouty mam já.

uasf: Kdyby jsem si myslel že mi vlasy padají kvuli vysokému DHT tak bych do toho Dutasteridu možná i šel. I když bych z toho měl strach... Zkusím si nechat udělat test na DHT a uvidím.
gatsby
Fotky

.
.
.
.
.
.
gatsby
Fotky

5.jpg
5.jpg
6.jpg
6.jpg
10.jpg
10.jpg
gatsby
Tak jsem konečně po pěti letech přišel na to proč mi padají vlasy. vyzkoušel jsem snad všechno možné krom blokatorů DHT typu finasterid, dutasterid...
Posledních 8 dní zkouším brát železo a vlasy téměř přestali padat. Dříve jsem při koupeli napočítalklidně okolo 500 vypadnutých vlasů, už po třech dnech na železe jsem ve vaně napočítal asi 70 vlasů a dnes po osmi dnech bylo vlasů jen asi 20. Když si projedu rukou mezi vlasy tak místo původních cca tří vlasů mezi každým prstem nemam nic maximálně jeden vlas...Také jsem dnes volal do laboratoře na výsledky posledních odběrů krve a potvrdila se mi anémie. Jsem docela zvědavej jestli se začnou rodit i nové vlasy nebo se jen udrží stav takový jaký je.Máte někdo zkušenost? Jediný problém co mám tak jsou střevní potíže ale raději sračku než pleš Kdyby se mi ted nehroutilo všechno ostatní tak jsem nejštastnější člověk pod sluncem.
uasf
Jo anémie tohle způsobuje ale timhle většinou trpí lidé co přejdou na veganství, vegetariánství apod. Ty se stravuješ normálně? Respektive maso si dáš nebo živočišné výrobky?
Jinak jsi šťastný muž pokud to je jen minerální deficit tak ti ty vlasy nejspíš narostou
gatsby
Stravuju se myslím dobře. Denně sním asi 300g masa. Ze živočišné potravy jsem vyřadil pouze mléko a to teprv před rokem. Takže tady problém nebude. Tabletky zabraly extrémně rychle takže problém nebude ani ve vstřebávání. Doufám tedy že to bude ''jen'' krvácení někde v trávicím traktu. 11.4. jdu na vyšetření tak se uvidí. Jen doufám že to vydrží. Asi před rokem a půl jsem zkusil brát lék pH Minerals a vlasy na to zareagovali tak že přestali padat asi na tři dny, pak jsem toho mohl pít kila a nic to neudělalo...
start
Tady stim neotravuj, tyhle vodicky uz vsichni vi jak "fungují"
Etienne
Gatsby: co konkrétně bereš? potravinové doplňky nebo jsi se zaměřil na stravu vydatnou na železo?

pettullka: jo to určitě
gatsby
Beru superželezu a snažím se i víc masa.

pp.jpg
pp.jpg
qa.jpg
qa.jpg
Edam
Jak vysoký dávky železa bereš denně?
green
Gatsby... je to možné, že chybí minerály. Já si pamatuju ze dřívějška, že jsem míval takové švýcarské šumivé tablety (napráskané vším možným) a bylo to mnohem lepší. Ale už se mi nepodařilo objevit ějaké info na internetu, netuším, jestli to ještě funguje. Ale podstata je jasná, vitamíny, minerály. A vlasy rostly.

Jinak železo se špatně vstřebává, takže deficit nemusí být jen u vegetariánů/veganů apodobně. I když samozřejmě u vegetarinárů je to častý jev. Asi málo špenátu
Já osobně začal se zinkem, ten si taky sežeň. Myslím, že je výborný, často se na něj zapomíná. Protože (stejně jako u Fe) si lidi myslí, že ho mají dostatek.

U lidského těla je důležitý přesný poměr několika minerálů, jak P, Fe,... A ty důležité minerály musí být v přesně daném poměru. Takže co já sem pochopil, tělo musí ty váhy nějak vyrovnávat. Pokud nemá s čím srovnávat, tak je to problém. Tak na to nahlížím já.
buggg
gatsby
Posledních 8 dní zkouším brát železo a vlasy téměř přestali padat.


Je absolutně vyloučeno, aby se na vlasech cokoliv projevilo za pouhých 8 dní. Nevím, co ti způsobilo úbytek výpadku, ale rozhodně to nebylo tím, že jsi začal brát před osmi dny železo.
green
Bugg ... je pravdou, že je to krátká doba, zřejmě to bude ročním obdobím, úbytkem stresu za nějakou delší dobu, rozhodně je potřeba mít vyváženou stravu. S tím masem... to je vcelku problém, protože trávicí trakt není u člověka uzpůsoben na velký příjem masa, to musí uznat každý. Taky záleží, jaké maso. Např. vepřové obsahuje dost močoviny..atd... toho je hodně na zkoumání. Maso ze zvířat, které létají a plavou, to je jiný level (ten spávný)
gatsby
Edam: Denně beru jednu tabletku (14mg) před večeří.
gatsby
Buggg,greem: Jasně znám pravilo tří měsícu a že mrtvý vlas dříve nevypade a proto není možné poznat zlepšení po dobu kdy jsou vlasy v talagení fázy... Ale jak už jsem popisoval vejš, vlas mi vypadne a na jeho místě během pár dnů vyroste nový, ze začátku světlý tenký vlásek, postupně nabírá na síle a dostává pigment. Asi tři centimetry roste pokroucený, má narušenou strukturu.Pak zesílí a vypadá zdravě takhle doroste třeba 6cm a pak vypadne a pořád dokola. Myslím tedy že mi vlasy padají už v růstové fázi. Vysvětluju si to tak že tělo nemá dostatek minerálů a proto snima na vlasech šetří. Když minerály dostane tak je výsledek takhle rychlej. Hledal jsem hodně po zahraničních forech a nejsem první kdo na železo takhle rychle zareagoval. Mimo to se v poslední době nic moc nezměnilo, stresu mám snad více než dříve, Asi měsíc používám neocapil ale jen do jednoho koutu na zkoušku a hydrocortisom na zkoušku do druhého koutu. V tu samou dobu co jsem začel brát železo tak jsem začel zkoušet cibulové zábaly když se tu ted o tom píše... ALe to si nemyslím že by mělo takový vliv. Zinek beru pár měsíců denně, předtím jsem ho jedl tak obden.Další věc co pár měsíců držím tak je ta bezlepková dieta, tak jedině to. Mimo vlasů mi hodně padá i ochlupení a obočí.
Ted je to tak že si vlasy meju po dvou až třech dnech. Poprví ve vaně bylo asi 70 vlasů pak 20 potřetí asi 6 pak 50 a včera asi 30. Proti původním cca 500-ti vlasům velkej skok ale obočí a ochlupení padá dál.Co se týče přírůstků tak zatím nic moc.
vlasák
Dobré
Bobb11
Dobré info.
Edam
Gatsby, jak jsi na tom?
gatsby
Tak dnes jen fotky a zítra nějakou story

vlasy
vlasy
patka
patka
mokr vlasy
mokr vlasy
gatsby
Další...

kout
kout
. 1 . 2 . >>
Padání vlasůDiskuze Více vlasů.cz » Padání vlasů »

Mé padání vlasů-Zkušenosti, výsledky, fotky

Váš příspěvek:
  :-) ;) ;) ;) :-( ...    Tučně Kurzívou Podtrženě    Odkaz na www stránku Link na YouTube video  

Přejít na forum: 

Provozovatel: Ing. Lukáą Vodička, Libická 6, 130 00 Praha 3, IČO: 865 81 716

Pohání bulletin board script miniBB™ © 2001-2024  |  Optimalizace pro vyhledávače od SiteLab © 2003-2024