Bezlepková a bezmléčná dieta - Diskuze Více vlasů.cz (4)

Konzervativní léčba padání vlasůDiskuze Více vlasů.cz » Konzervativní léčba padání vlasů »

Bezlepková a bezmléčná dieta

Autor Bezlepková a bezmléčná dieta
ondras3k
Co to tady tak procitam a vidim tady nejake komentare k 5-6 jidlum za den. Vy tu nekdo znate nejake zvire, ktere se stravuje 5-6x denne v malych porcich?......

A co se tyce mleka, tak dospely clovek by nemel pozivat mlecnou laktozu (aspon myslim, ze je to laktoza nebo jina sragora) v jakekoliv forme, protoze schopnost stravit mlecnou laktozu ztraci clovek s vekem. Mam dojem, ze to primo souvisi s brzlikem. Nejhorsi je kombinace cukru a mleka, kdy nestravena laktoza narusuje cevni stenu(krystalky ze zabodavaji do steny cevy cimz ji zuzuji-jako u cholace) a muze to pomoci vzniku krecovych zil.
Tomáš
Chléb a pečivo – základní potraviny nebo zdroj (mnoha) problémů?

Čtu teď toho Fořta co doporučoval Richard a je to dost podobný názorům co prosazoval i IH a to o čem jsme se tady bavili, včetně toho co říkal autor warrior diety v nějakym rozhovoru (business s cerealiema je hoodně výnosnej).
Márty
Přesto také doporučuji pokusit se o zásadní redukci konzumace některých potravin, v nichž je významný podíl sacharidů, především těch, které mají vysoký GI a které obsahují lepek!

Vytahnul jsem (podle mě) nejdůležitější větu z výše uvedeného článku od Rndr. Fořta. Mně osobně pomohlo k novému růstu vlasů právě vynechání lepku ze stravy.
Joffrey
Neví z vás někdo prosím jak je to s grahamovými rohíky, jestli se tím dají nahradit běžné bílé, nebo je to jen fake a sou na tom s lepkem a sacharidama úplně stejeně. Jestli to tu už někde padlo, tak sorráč. Díky
Acid
Zajímavý článek, nicméně paradox že ho prezentuje člověk s AGA:)
Márty
Cituji: Acid
Zajímavý článek, nicméně paradox že ho prezentuje člověk s AGA

Vem ale v úvahu, že Petr Fořt má 61 let, takže AGA už má třeba i 40 let dlouho, ale poznatky o škodlivosti lepku a GI jsou staré pár let. Je zcela logické, že pokud má někdo pleš třeba 20, 30 nebo dokonce 40 let, že mu pak nepomůže žádná dieta. Když máš pleš starší jak 10 let, tak jsou kořínky vlasové folikuly mrtvé a nic na světě je neprobudí.
Acid
Márty:
Jasně, chápu to.
Můžu se zeptat kolik ti je?Jakou míru plešatosti máš, kdy to u tebe začlo?A jaké metody "léčby" padání vlasů si zkoušel?Měls(máš) s vynecháním lepku nějaké markatní změny (zastavení padání).Mě je 21, vlasy padají, beru minox do koutů(nevím jestli výsledky), nějaký doplnky(saw palmetto, zinek atd.) a ketoconazol.Začal jsem zdravěji jíst,ale jen v rámci možností.Ziju s rodiči a jaksi si nemužu vymrčovat a těm rohlíkům a chlebu se nejspíš nevyhnu úplně.Stejně tak těstovinám, rýži a bramborám.Hold v čr je těžký se stravovat tak jak se na tomto foru píše:(.Jinak zatím nějaký vlasy ještě sou, sem smířen s tím že budu plešatý,ale tech pet let bych je chtěl ještě udržet:-/, heh
Tomáš
Jj, obecně se říká že k fibróze (to je že jsou kořínky=folikuly mrtvé) dochází tak po 30ti měsících, může i dříve samozřejmě a je možný obnovit starší vlasy, jen pro představu kam až se člověk může s vlasama vrátit zpět v případě mega úspěšné léčby...

A u Fořta, kterej tu předpokládám žil v době komunismu, kdy tu nějak zdravý ryby, vitamínový doplňky typu Omega 3 či green tea, nebo bio maso či hodně čerstvý zeleniny a ovoce, je to taky o tomhle dost. S takovou straovu by byla plešatá půlka Asie.
Márty
Cituji: Acid
Můžu se zeptat kolik ti je?Jakou míru plešatosti máš, kdy to u tebe začlo?A jaké metody "léčby" padání vlasů si zkoušel?

Ve dvaceti jsem začal plešatit a ve 25ti letech už jsem měl hlavu jako koleno. V tu chvíli jsem ale narazil náhodně na informaci o škodlivosti lepku a tak jsem ho striktně vysadil a pomohlo to. Vlasy na bezlepkové stravě začali pomalounku růst. Po tomto úspěchu jsem se začínal více zajímat o působení výživy na organismus a tak jsem postupně výrazně omezil i mléčné výrobky, na což vlasy opět zareagovaly pozitivně. Pak jsem objevil metodu řízeného hladovění a jednou týdně prostě držím 24 hodinovou hladovku a vlasy opět zesílily. Dnes je mi 35 let a vlasů mám mnohem více, než ve 25 letech.
Acid
Márty
Přeji hodně úspěchu!Díky za odpověď, možná si mě trochu inspiroval...
Inna
A mohla bych se zeptat na váš jídelníček?
Zajímají mě hlavně snídaně a svačiny.
-běžný Čech si k snídani a sváče vezme rohlík, chleba, k tomu sýr, salám, salát, párek a jiné hrůznosti. Čím se to dá nahradit, aby to prospělo vlasům?
Já jím tak nějak podle televize "Jste to co jíte", to znamená: knekebroty, lučina, cottage, hodně ovoce zeleniny, kuřecí maso, ryby - takže dobré pro postavu - ale co na vlasy?

Co si tak svačej číňani, když nemají pečovo? Já si nedovedu představit, že bych si ke svačině uvařila rýži.

To že jsem bílé pečivo nahradila celozrným - pomohla jsem tím něčemu nebo ne?

A takové ty kukuřičné křehké chleby a rýžový pufoný chléb je také nevhodný?

Mohl by mi někdo napsat na ukázku vzorek vhodného jídleníčku?
Děkuji.
Tomáš
No to je právě problém, já to řeším teď tou zatím částečnou warrior dietou. Ráno nic až do oběda, jenom nějaké ovoce, čase a samozřejmě hodně vody. Přes poledne zatím nějaký salát s olivama a zeleninou. Odpo to samé co dopoledne. Večer pak aspoň dvě jídla po sobě, podle toho jak mám hlad. Včera jsem měl nejdřív hrášek s vajíčkem, potom jsem měl hovězí steak z uruguaye (tam se krávy pasou na trávě, resp. to bylo z bejka) s ryží.

Přes den tedy jenom zeleninu a ovoce a čaje (seženu si mandle a vlašské ořechy), aby se tělo co nejvíc detoxikovalo. Večer pak dost jídla, s tím že u toho beru ještě ty doplňky a jím hlavně zeleninu, hodně libovýho masa (ryby, kuřecí, hovězí) a pak třeba rejži a občas nějakej brambor.

Když bych chodil na obědy a normálně snídal, tak nemám vůbec šanci dodržet nějakou stravu, protože i v dobrý restauraci prostě není výběr.
kokotar
Cituji: Inna
běžný Čech si k snídani a sváče vezme rohlík, chleba

Cituji: Inna
Co si tak svačej číňani, když nemají pečovo

Cituji: Inna
To že jsem bílé pečivo nahradila celozrným

Cituji: Inna
A takové ty kukuřičné křehké chleby a rýžový pufoný chléb

to je prokleti to pecivo, to je stejne zoufalstvi, jako Cinan bez ryze, ten by se taky asi ptal, co se da jist, kdyz ne ryze
co treva posvacit, jablko, mrkvovy dzus, salat, pomeranc, zel. polevku, 3ks sushi, ananas, krevety?

v lete jsem vzal kamarada Francouze do Prahy a jeho prvni otazka byla, proc vidi tolik lidi jist na ulici suchou housku - a opravdu kdyz jsem se na to soustredil, tak slecny chtejice zhubnou svaci casto suche pecivo

Tomáš
to vypada hodne dobre, podobne, jak jim ja - jen diky Asii to mam bohatsi (krevety, ustrice, zazvor, curry (min. 5x tydne), avokado, aloe, kokos.mleko, atd) - v HongKongu ted jsem na bezlepkove diete, a to jednoduse proto, ze tady obili temer neznaji - pecivo nevim co je

tem, co mi pisi, co se da jist kdyz ne pecivo, doporucuji se rozhlednout po strave treba v zemi na dovolene nebo si obstarat mezinarodni kucharku
Tomáš
kokotar
JJ, je to těžký hlavně co se týče zeleniny u nás. Zase tím že vynechám oběd můžu ty peníze nechat na večer a dopřát si tak aspoň jedno lepší jídlo v dobrý restauraci - v obchodech se těžko shání čerstvý ryby, ale nějaký dobrý restaurace mají grass-fed hovězí, stejně tak výběr čerstvých ryb v rybích restauracích (ten losos stojí stejně jako jinde, třeba pod dvě stovky 200 g, ale mají pak další věci jako makrely, nebo toho mořského ďasa kterého těžko někde koupím, ústřice atd.).

V takových restauracích většinou není problém i s přílohou, mají výběr - vařená nebo restovaná zelenina, případně nějaký listový špenát, není na výběr jen klasická příloha: hranolky a americký brambory.

Štávu aloe teď chci pít, horší je to tady s krevetama nebo ústřicema, to se dá fakt jenom v dobrejch restauracích. V Tescu bych se to docela bál nakupovat, protože nikdy nevím jak je to čerstvý a odkud to je, prodavačka to samozřejmě taky neví.
kokotar
http://www.inflammationfactor.com/
http://www.warriordiet.com/diet/recipes

tady jsou recepty na par "surperzdravych" jidel
plesi zdar, *******
Petr2
Tomáš

A tu rýži ke steaku sis dal normální bílou nebo tu neloupanou hnědou?
Připadá mi, že rýže je asi nejmenší zlo z těch "nepovolených" věcí. Já měl včera večer taky steak z biohovězího a k tomu kopec zeleniny, ale přeci jenom ta zelenina tak nezasytí. Jinak je to od české firmy Biopark s.r.o.-Velký Šenov. Nějaký typ plemene ANGUS-chováno pasteveckým způsobem v podhorských oblastech, cca 0,6 kg za 200,-
S tím pečivem taky dost bojuji, snažím se ho jíst, co nejmíň a jenom celozrnné. Takové ty křehké chleby typu "knekebrot", nejím, vůbec to nezasytí, to si radši vezmu pomeranč nebo mrkev.
Tomáš
Petr2
V těch restauracích mají v drtivé většině bílou rýži... Jím to ale s tím ALA a když je u toho dost proteinu, tak by se měl její efekt vynulovat. Ten Angus kupuješ v Tescu? Už jsem to někde viděl.

Jinak co čtu a teď to vidím i v těch receptech, tak tomato sauce není špatná, takže rajská by měla být tak nějak v pohodě snad...

Jinak uvažuju otevřít nový téma s názvem Vaříme pro vlasy (případně Vaše vlasy jsou to co jíte:-)
Petr2
Tomáš
Cituji: Tomáš
Ten Angus kupuješ v Tescu?


Ne kupoval jsem ho u nás v řeznictví, ale mají ho i v Intersparu v mase.

To nový téma sem hoď, alespoň bude inspirace a vlasová kuchařka:)
Inna
Děkuji za odpovědi.
U mě je přišernej problém, že já fakt nepozřu lautr nic bez přílohy. V životě bych nedala do pusy kus masa, kdybych s nim rovnou nedala i rýži, něbo bramboru. Vím že je to špatně, ale je to u mě zatím nemyslitelné - no zkusím na tom pracovat, ale nevím nevím. Je mi doslova špatně, když bych měla sníst třeba šunku, plátek sýra, maso, rybu samotné, nebo jen se zeleninou. Nemůžu za to. Zvedá mi to žaludek.

A musím říct, že už mám uplnou uchylku. Když vidím v obchodě čínana, držím se ho jako klíště a jdu mu v patách. Včera si mladej asiat kupoval v hypce hrušku - tak já si ji koupila taky :-)
Jo a pak měl plnej vozík piva - to už jsem nekoupila....- a pak šel k vločkám :-)

To pečivo je vážně prokletí - ale asi skutečně je to hlavně o zvyku. Zatím si ještě nedovedu představit, že bych si dala ke svačině ovoce a zeleninu - to je u mě tak nějak navíc, pořád by mi chybělo něco takovýho "hlavního" něco na dojedení se a i si pochutnání.

Stačí to pro začátek řešit tím kukuřičným křehkých sucharem? Nebo to už je skoro jedno?

A ještě ke francouzům - u těch jsem myslela, že ty maj zrovna ke všemu bílou francouzskou bagetu - mnam :-)

-asi si vyrazím něka na tržnici hledat ženicha :-) Jenže měřím skoro 180cm - tak budu potřebovat asi 2ks.
Barča
Márty
A můžu se zeptat jestli máš prokázanou celiakii nebo alergii na lepek a jestli jsi měl před tím než jsi vynechal lepek nejaké problémy s trávením? Dík
laksa
Mnam moje snidane je vetsinu ryza ted si to bez ni nedovedu ani predstavit:-P pak pres celej den nic max ovoce zelenina a vecer vetsinu bezlepkove testoviny a vseljake vyrobky ze soji soja me zacalaa moc chutnat:) nasel sem aj skvelou nahradu za mleko je to ryzovy napoj ZAJIC bez cholesterolu bez laktozy bez lepku a misto cukru ma v sobe kukuricny sirup takze parada:)
Lusak
zajimave tema.... a co treba potraviny myslim houbovy narez atd kdyz tam neni napsana ve slozeni mouka tak tam neni gliadin? ani mouka?.... a co sladidlo sorbitol?? neskodi vlasu pze co si vsimam je skoro v kazde potravine jako nahrazka cukru....dekuju za odpoved
Márty
Cituji: Barča
# Zasláno: 11. 5. 2007 11:48:27citovat Márty
A můžu se zeptat jestli máš prokázanou celiakii nebo alergii na lepek a jestli jsi měl před tím než jsi vynechal lepek nejaké problémy s trávením? Dík

Nemám přímo prokázanou celiakii, ale mohu Tě ujistit, že lepek škodí úplně každému člověku, nejen celiakům.

Cituji: Barča
měl před tím než jsi vynechal lepek nejaké problémy s trávením? Dík

Ano, strašně pomalu jsem trávil jídla s lepkem, proto a byl jsem extrémně unaven, navíc se začali objevovat problémy s klouby. Když jsem si pak přečetl v knížce "Jde o život" jaké je lepek svinstvo, bylo mi jasné, že ho musím vysadit.
Márty
Jinak, kdyby si někdo chtěl sehnat knížku, kterou jsem výše zmiňoval "Jde o život" , tak autoři téhle publikace jsou Dr. Nadya Coates, Norman Jollyman. O škodlivosti lepku a celkově o přírodní léčbě se tam člověk hodně dozví, takže doporučuji.
Lusak
Zdravi ja konzumuju sojové jogurty už nějaku tu dobu a chtěl bych se zeptat jake typi jogurtu konzumujete vy a jestli mojim vlasum neskodi když konzumuju jogurty, kde je obsažený ovocný cukr?
Fenixik
Nejvíc bych v současnosti doporučil publikaci " Tak co mám jíst ?" od Petra Fořta.A počíst si pěchně od začátku do konce..
Aspoň trochu bortí vžitý stravovací dogmata.
Pokud člověk chce,může změnit mnohé.
Barča
http://www.mwm.cz/clanek1.php?id=1245&pjmeno=&kredit=&p1=
asi to sem uplne nepatří, ale je to docela zajímavý článek, tak jestli se zrovna nudíte........
Barča
Tak tady je ještě text z výše zmiňované knížky "Jde o život", to je tedy vážně síla :)

Největším nebezpečím, které dnešní šlechtěná pšenice v sobě skrývá je gluten. Gluten je velmi lepkavá, velmi tuhá, průhledná, mazlavá látka, která se přenáší do krve a lymfy a tam se asimiluje a způsobuje, že se krev a lymfa stávají husté a patologicky změněné. Gluten, ovlivňující přirozené vlastnosti tělních tekutin a mukoproteinů, má strukturu cizí tělnímu metabolismu; na všechno se lepí a zapouzdřuje menší molekuly jako cukr, cholesterol, tuky a soli, které jsou pak odváděny do krve neúčinně strávené. Vedlejší produkty glutenu se do krve dostávají velmi rychle, dokonce během hodiny, zvláště poškozenými střevními stěnami. Zdravý člověk má ve střevech vydatnou výstelku a zdravou bakteriální flóru, takže mnoho glutenových částic se vyloučí ve stolici. Když je člověk nemocný a střeva má propustná, hlavní způsob přepravy glutenu je tenkým střevem; odtud se dostává do jiných orgánů, jako jsou játra, slezina, slinivka a žlučník, a porušuje jejich funkci; gluten se v celém organismu pevně usadí ve tkáních. Gluten v současných druzích obilí je hlavním faktorem, který narušuje všechny trávicí procesy, a to mnohem více než mnohé jiné látky, zvláště v raných obdobích života - batolecí věk, dětství a dospívání. Gluten se dostává do krve, jako kdyby to byl opravdový protein, ale je to cizí útočník. Naše tělo samozřejmě potřebuje proteiny, jaké se nacházejí ve všech obilninách, ale současné glutenové směsi jsou škodlivé, protože jsou nesnadno odplavitelné; jejich molekulární váha a hustota je tak vysoká, že se jim daří imitovat lidské proteinové řetězce, ale jejich molekulární činnost je úplně jiná.

V reakci na prudký alergen, jakým gluten je, tělo produkuje velký počet bílých krvinek (leukocytů) na obranu. Leukocyty jsou bělavé, elastické a svou strukturou velmi podobné glutenu; produkují hustou hlenitou látku, která obalí jídlo tak, že výsledkem je prakticky nestravitelné proteinové pojivo. Tam, kde ve střevech bují houbové, virové nebo bakteriální organismy, první věcí, kterou tráví, jsou mukoproteiny obalující jídlo, přičemž dochází k vyměšování metabolického odpadu. Když je tenké střevo plné tohoto lepkavého hlenu, "dobré" baktérie v takovém alkalickém prostředí nepřežijí a celé tenké střevo osídlí Candida albicans a jiné patogeny. Tyto běžné kvasinky pak bují a ničí zbývající užitečné baktérie. Tícn docháú k špatnému trávení potravy a výsledkem je, že člověk není správně vyživován. Gluten je přítomen v těle dnešního člověka v takovém množství, že v některých případech dosahuje až jedné pětiny celkové tělesné váhy. Je přítomen v kloubech, v nervových tkáních ve formě vláken atd. a hodně glutenu se zřejmě dostává do mnoha tkání těla krví. Zvláště obyvatelé západního světa jsou zvyklí jíst tolik chleba, sušenek, těstovin, músli apod., že glutenová zrna tvoří většinu jejich potravinového příjmu. Mohou se vyskytnout problémy s klouby, jako je artróza.

Jestliže se mikroorganismy dostanu krví nebo lymfou do intersticiální (vmezeřené) tekutiny v kloubech a rychle se tam usadí, možná v důsledku invaze glutenových a jiných sedlin, dojde k poškození volnými radikály a pak se objeví nekróza v kostech i ve chrupavkách. Nicméně aby se tato artróza mohla vyvinout, musí být nejdříve zdegenerované tenké střevo, tj. musí být otevřená brána do krevního oběhu. První linií obrany je zvážit, co se touto cestou dostane do cílových orgánů nebo systémů. První akcí proto je vyčistit tenké střevo spolu s tračníkem; jinak do už oslabených tkání, at je to kdekoliv, bude krev přenášet vedlejší produkty, alergeny, gluten atd. Dnešní gluten není stejný, jako byl asi do roku 1900; tehdy totiž začala hybridizace obilovin. Předtím měl glutenový protein úplně jiné vlastnosti a živé systémy vyvinuly procesy nutné k modifikaci a úplnému rozložení této formy proteinu. Od konce první světové války majitelé velkých mlýnů a velkých farem pěstují specifické druhy pšenice, které se lépe třídí a mají lepší vlastnosti pro pečení, ale zároveň mají změněné genetické a biologické vlastnosti.

GLUTEN A NEMOCI
Jedna studie, zabývající se zemřelými americkými vojáky, uvádí:

- Během první světové války bylo pouze u 5 % vojáků mezi 22 až 30 lety zjištěna degenerace tepen (arterioskleróza)
- Na konci druhé světové války stouplo toto číslo na 52 %
- V době vietnamské války stouplo toto číslo na 95 %!

To je v dějinách lidstva úplně nový jev, způsobený změnamí v zemědělství, hybridizací a rostlinným a živočišným genetickým inženýrstvím; a genetickou manipulací lidí používáním antikoncepčních prostředků a hormonální terapie, což se často dostává do konfliktu s funkcí systémů. Hlavním stresorem tkání jsou gluten, houby a patogenní výměšky. U lidí, kteří jedí kukuřici, se rakovina vyskytuje velmi zřídka (pouze při špatné hygieně se někdy vyskytuje rakovina jícnu); zvláště tam, kde zacházení s obilím je stále ještě správné; tj. dobré skladování, žádná hybridizace, patřičný růst a zrání. Při nedávném výzkumu 236 mrtvě narozených dětí bez viditelné příčiny, který byl proveden v Kanadě a v USA, bylo zjištěno, že až jedna třetina jejich tělesné váhy obsahovala toacické metabolity v tomto množství:

- 53 % glutenu
- 27 % vedlejších produktů kravského mléka přenesených přes placentu
- 20 % plísňových, bakteriálních a virových usazenin

Z tohoto počtu mělo 171 dětí v sobě tolik glutenu, že jejich orgány nemohly fungovat. Funkční selhání jsou u dětí velmi častá (např. úmrtí kojence ve spánku z neznámých příčin). Tyto děti soustavně přijímaly z dělohy toxické Zbytky, s kterými se prostě nemohly vypořádat ani je dostatečně zpracovat. Těmito toxiny byly cizí mukoproteiny, pesticidy a látky ze znečištěného prostředí, které se v jejich těle shlukly a pronikly do všech orgánů, i když navenek byly děti naprosto normální. Každý systém v těle obsahoval antigenně cizí hlenový materiál; každý orgán byl napaden mukoproteiny dítěti cizími, které neodpovídaly matčíným proteínům, ale skládaly se ze zvířecích, rostlinných, houbových a bakteriálních proteinů - a vůbec žádných lidských. Mnohé z dětí mělo nádory nebo cysty. Směs zvířecích a rostlinných proteinů, tuků, cukrů a chelátových toxinů vytváří vícenásobné molekuly; ty zase vytvářejí chomáče a lymfatické žlázy nemohou odvést tuto ztuhlou nebo emulgovanou cizí buněčnou hmotu. Citlivost na gluten nebo nesnášenlivost glutenu se projevuje jako dyspepsie (porucha trávení), "škrundáni' v břiše, špatné zažívání, otoky, neustálý pocit únavy, pálení v očích. Mnoho pacientů, kteří níkdy nesmějí jíst jídla obsahující gluten, nesnášejí také mléko a zdá se, že je mezi nesnášenlivostí mléka a nesnášenlivostí glutenu nějaký vztah, zvláště když zvířata, od kterých mléko pochází, jsou krmena obilovinami. Nesnášenlivost glutenu je možná důsledkem nesnášenlivosti mléka v dětství. Když gluten není správně rozkládán, objevují se degenerativní nemoci. Řada výzkumných týmů po celém světě jasně prokázala, že když je materiál označen radioizotopy, částice glutenu jsou viditelné v krvi ani ne dvě hodiny po strávení. Je to tedy velmi rychlý proces, ke kterému dochází, jenom když střevní výstelka onemocněla.

Roztroušená skleróza - u této nemoci se zdá, že existuje silný vztah mezi onemocněním touto chorobou a konzumací glutenových zrn a denaturovaných proteinů a tuků. Revmatická artritida - zde je to podobné; člověk snadněji onemocní revmatickou artritidou, když špatně absorbuje živiny v důsledku činnosti glutenu a toxických zbytků metabolického odpadu. Schizofrenie - zde se ukázalo, že vedlejší produkty glutenu a jiné toxiny se mohou dostat do mozkové tkáně a porušit ji, jak se dá usuzovat z toho, že osoby, které nesmějí jíst gluten, často onemocní schizofrenií; jejich duševní porucha zmizí, když začnou dodržovat bezglutenovou (bezlepkovou) nízkotoxickou zátěžovou dietu. Zjistilo se, že u schizofreniků gluten pronikl bariérou krev/mozek a tak narušoval neurologické povely, hormonální metabolismus a asimilaci živin.

Každé poškození tkáně je indikací špatného spalování toxických odpadů. Gluten to ještě zhoršuje. Sám o sobě karcinogenem není, ale vytvoří na tkáni tenký potah a tím brání zachycování kyslíku stejné jako modifikaci a opravě poškozené tkáně, která by měla být provedena přirozeným pohybem hlavních opravných činitelů. Například lidé s MS, kteří drží bezglutenovou, nízkotučnou a nízkotoxickou dietu plus doplňky, dělají dost velké pokroky, protože se tvrdí, že gluten narušuje tok vzkazů vedených nervy vzhledem ke svým lepkavým vlastnostem. Při lymfedému (mízním otoku) bezlepková dieta zvýší tok mízních tekutin a u pacientů se brzy projeví zlepšení mízní drenáže. Změna diety spolu s jinými léčebnými metodami, jako je fyzioterapie, může ohromně pomoci.

Existuje všeobecná domněnka, že by lidé měli jíst více vlákniny, ale v pšeničné vláknině jsou částečky otrub, které obsahují gluten, houbové proteiny a vysokou hladinu toxinů ze znečištěného prostředí, jako např. těžké kovy a dokonce i radioaktivní sloučeniny. Tak přestože je pšeničná vláknina důležitá, v jiných ohledech je nežádoucí a je vhodná pouze jako příležitostná pochoutka. V britské a kanadské pšenici je v současnosti 12 až 15 % glutenu, který má mnohem vyšší molekulární váhu a hustotu než lídský protein. Gluten má schopnost obalovat jíné molekuly a je téměř "podvodníkem" v tom, že napodobuje lidské nebo zvířecí proteiny a soupeří s nimi v syntéze různých částic, které tkáně potřebují. Procesu trávení by se měly zúčastnit všechny mikroorganismy ve střevech spolu s kyselinami a enzymy. Když na povrchu glutenového materiálu nebo na leukocytech je příliš mnoho mikroorganismů, znamená to, že se jim daří v nežádoucí oblasti (průdušnice, jícen) a neumožňují, aby trávení probíhalo správně. Protože mukoproteiny potahují stěny žaludku a objemu potravy a ulpívají na nich, postupuje potrava dál nestrávená (např. obilí na klasu, semínka, zrna, zelenina; toto vše je vidět ve stolici jako nestrávené zbytky). Potrava pak živí bakteriální a houbové kultury a živiny se nedostanou do krevního oběhu a neumožňují tak vybudování zdravých tkání a orgánů.
Barča
To, co se nakonec do krevního oběhu dostane, jsou částečně nestrávené proteiny, cukry a toxický odpad. Těchto toxinů je třeba se zbavit; když se to nepodaří, usadí se na nejslabších místech, kde už pravděpodobně čekají mikroorganismy na potravu. V této oblasti pak toxický odpad pomáhá těmto mikroorganismům růst a bujet. Postupně napadají všechna místa, kde nestrávená potrava není ještě úplně rozložená na stavební kameny - aminokyseliny, cukry, tuky, vitamíny, minerální látky a kovy - které tělo potřebuje pro zdravý život. Například tuky uvíznou v žilách, srdci, tepnách atd. a tam oxidují; gluten se lepí na cholesterol, ktery' je vázán ke tkáni glutenovou molekulou. Nebezpečí od cholesterolu nehrozí, není-li přítomen žádný gluten, který by ho vázal. Peroxidované tukové molekuly jsou přípoutány a pohlceny obrovskýmí glutenovýmí molekulamí, které také obalují mnoho jiných menších molekul. Nové vědecké poznatky doporučují, aby se dětem v prvním roce života nedávalo žádné jídlo obsahující gluten, a to proto, aby se chránila výstelka jejich střev. Později mohou takové děti lépe snášet denaturovanou potravu; v opačném případě absorbují hned od začátku života do své krve mukoproteiny, které nejsou lidského původu.

Každý, kdo má degenerativní chorobu nebo všeprostupující chronické onemocnění, má zřejmě poškozená střeva, která umožňují přenos materiálu, který může být toxický, ze střev do krve. Tento přepravní mechanismus nemůžeme zastavit, dokud nezastavíme příjem potravy, která může produkovat toxický odpad; tzn. nemůžeme zastavit alergický proces, dokud nepřestaneme jíst nežádoucí potravu. Můžeme si vybrat z mnoha jiných jídel, což znamená, že nemusíme držet velmi přísnou omezující dietu. Gluten se nachází v pšenici, žitu, ovsu a ječmenu, ale není v prosu, rýži a většině druhů obilí; ačkoliv některé druhy rýže a kukuřice už gluten obsahují, a to z důvodů hybridizace. Na druhé straně ovesné otruby a ovesné klíčky neobsahují téměř žádný gluten, protože gluten je ve středu ovesného zrna. Pšeníci, žito, oves a ječmen bychom mělí jíst pouze v podobě naklíčených zrn, zvláště proto, že existuje ještě jedno nebezpečí, a to ze strany glutenových, houbových a toxických zbytků, které značně zvyšují kontaminaci cizími proteiny a hormony. V klíčících semenech je glutenový protein znovu zpracováván v procesu klíčení. Záleží skutečně na nás samých, jestli jíme nebo nejíme jídla obsahující gluten; a nemělo by se zapomenout, že lidé, u kterých už probíhá zhoubné bujení, by měli jíst pšenici a jiné obilí obsahující lepek jen příležitostně. Ke snížení toxické zátěže je nejjistější si vždy vybrat potravu, která není kontaminována houbou, lepkem nebo obojím. (Pamatujte si, že glutaman sodný - MSG, E 621- je derivátem glutenu; když jíte v restauraci, měli byste požádat o jídlo, které neobsahuje žádný MSG.)

Když jíme pšeničnou mouku v jakékoliv formě, přijímáme asi 15 % glutenového proteinu a rostlinných hormonů, které se nesnadno odbourávají. Některé z nich budou vyloučeny ve formě hlenu, jiné střevní cestou a další kůží (akné, ekzémy, vřídky atd.), ale v těle ještě stále zůstane mnoho těchto látek ve formě tvrdnoucího, zkornatělého materiálu. Nejvíce toxickým glutenovým obilím je pšenice, a mnoho moderních obilních hybridů obsahuje zvlá.ště mnoho tělu poskytovalo hlavní stavební kameny coby živiny. Ale nyní je to jinak. Zdraví lidé mohou jíst pšeničné výrobky v omezeném množství, protože jejich imunitní reakce a zdravá flóra ve střevech udržují houby a gluten pod kontrolou. Ale když se v těle nashromáždí mnoho proteinových sloučenin, zvláště glutenu, výsledkem jsou soudobé epidemie vážnějších degenerativních onemocnění. Tělo lidí, kteří se narodili na přelomu století, bylo živeno potravou v původní přírodní formě, ale od příchodu hybridizace a pasterizace se všechno změnilo. Malé množství chleba samozřejmě nikomu neuškodí, ale neustálé přijímání glutenových látek skutečně způsobuje dlouhodobé škody.
laksa
jezisiiii lidi nepiste tu uz take clanky:D clovek pak nevi co ma jest nejlepsi je vypsat co smi a co ne a je v tom poradek:) houbyyy a to sem si myslel ze dalsi potravina co je ok:( ja mam este aky dotaz co je glukoza je to cukr ze? je obsazeny v mych nejoblibenejsich jogurtu nevadi nijak?:)
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Konzervativní léčba padání vlasůDiskuze Více vlasů.cz » Konzervativní léčba padání vlasů »

Bezlepková a bezmléčná dieta

Váš příspěvek:
  :-) ;) ;) ;) :-( ...    Tučně Kurzívou Podtrženě    Odkaz na www stránku Link na YouTube video  

Přejít na forum: 

Provozovatel: Ing. Lukáą Vodička, Libická 6, 130 00 Praha 3, IČO: 865 81 716

Pohání chat forum software miniBB™ © 2001-2024  |  Optimalizace pro vyhledávače od SiteLab © 2003-2024